Nieuws

De Connexxion Academy heeft sinds deze week de beschikking over een eigen bus  simulator dankzij een samenwerking met leverancier Green Dino BV en het CCV. De rijsimulator kan worden geprogrammeerd met allerlei scenario’s en verkeerssituaties. Verschillende rijtesten die nu met een echt voertuig op de openbare weg plaatsvinden, kunnen voortaan in de rijsimulator worden uitgevoerd. De rijsimulator voldoet aan de richtlijn van de Europese vakbekwaamheid (code 95) en kan daarom worden ingezet op praktijkonderdelen van Het Nieuwe Rijden en rij-optimalisatie.

Adrie Schalkwijk, manager Learning & Development bij de Connexxion Academy, is blij met de nieuwe rij-simulator: ‘De simulator heeft meerdere voordelen. Zo mogen we nu vier chauffeurs (in plaats van twee) laten deelnemen aan een praktijkdag in het kader van code 95. Dankzij de mogelijkheid om terugkerende scenario’s in te programmeren, kunnen zij moeilijke verkeerssituaties ook vaker oefenen. Ook is het gebruik van de rij-simulator duurzamer: we hoeven minder dieselvoertuigen in te zetten. Dit scheelt veel CO2-uitstoot.’

Schadereductie

De volgende stap is een onderzoek naar schadereductie. Connexxion Academy en Green Dino starten samen met CCV een vijf jaar durende effectstudie om te meten of er minder schades worden gereden op de weg door de rijsimulator training.

Ga terug