Nieuws

Rijschool Innovatie Award 2017

Green Dino is met de Gevaarherkenningstraining uitgeroepen tot winnaar van de Rijschool Innovatie Award 2017.

De Rijschool Innovatie Award is een initiatief van vakblad RijschoolPro om aandacht te vestigen op het belang van innovatie en kwaliteit in de branche. De jury bestond uit de voorzitten Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM, Peter van Neck van VRB en de redactie van RijschoolPro. Uit de inzendingen kiezen zij drie genomineerden. De abonnees van RijschoolPro konden vervolgens hun stem uitbrengen.

Kwetsbaarheid

“Ik vind het vooral erg leuk dat de abonnees van RijschoolPro de winnaar hebben gekozen, dat is niet zomaar een publiek”, zegt Jorrit Kuipers, directeur van Green Dino. De Gevaarherkenningstraining van Green Dino wordt afgelegd in een rijsimulator. Jonge bestuurders kunnen op deze manier ongevallen meemaken in verschillende verkeerssituaties.

“Hiermee kunnen we een leerling laten meemaken hoe kwetsbaar hij of zij is in het verkeer”, zegt Kuipers. “Als rij-instructeur kun je een leerling in een moeilijke situatie brengen zonder dat je hoeft in te grijpen. Een ongeval meemaken heeft meer impact.” Deze training is overigens niet bedoeld voor bestuurders met rijangst, zegt Kuipers. “Zij zouden er alleen maar angstiger door worden. Dit is wel geschikt voor bijvoorbeeld jongeren die te zelfverzekerd achter het stuur zitten.”

Erkenning

“De simulator hebben we geïntroduceerd in 2003, dus inmiddels hebben we ook het effect kunnen meten.” En dat effect is positief. Onderzoek van TU Delft onder 23.000 oud-leerlingen toont aan dat deze training de ongeval betrokkenheid in de eerste 12 maanden na het behalen van het rijbewijs met 64 procent heeft verlaagd. Daarnaast is de slagingskans van de leerlingen die deze training hebben gevolgd 34 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Kuipers: “En nu hebben we ook de erkenning vanuit de rijschoolbranche.”

Ga terug