ROC Deltion

Sinds 2008 heeft de opleiding Transport en Logistiek van ROC Deltion  2 B simulatoren en een C simulator van Green Dino in gebruik. De verhuizing naar een nieuwe locatie was voor opleidingsmanager Patrick Kip aanleiding om 2 nieuwe B simulatoren te plaatsen:

'Met deze rijsimulatoren kunnen we ons onderscheiden. Ook hebben we gemerkt dat de rijsimulatoren leerlingen motiveren en hierdoor het verzuim lager is.' 

https://www.deltion.nl/opleidingen-en-cursussen/transport-en-logistiek/chauffeur-wegvervoer 

Rijschool Jan Ter Beek

Rijschool Jan ter Beek was in 2003 een van de eerste rijscholen die in hun lespakketten rijsimulatorlessen aanbood. Na een uitslaande brand vorig jaar was deze rijsimulator niet meer te gebruiken en heeft de rijschool een nieuwe simulator aangeschaft. Eigenaren Jan en Maarten Jan Ter Beek hebben een simulator met bewegende stoel aangeschaft. De bewegende stoel geeft de leerling een goed gevoel van de krachten bij optrekken, remmen en in bochten. Leerlingen kunnen via hun telefoon lessen starten.

www.janterbeek.nl

Online rijlessen populair tijdens lockdown

Sinds de eerste lockdown hebben meer dan 400 leerlingen rijprocedures geoefend op hun pc of laptop. Sander Andreas is een van deze leerlingen. Hij heeft inmiddels zijn rijbewijs gehaald en is positief over de online rijlessen.

"Ik denk dat de online rijlessen zeker geholpen hebben. Tijdens de eerste lockdown is het een zeer goede manier geweest om thuis te oefenen. Ook was het vrij duidelijk dat deze oefening zorgde voor meer rust op de weg. Het is naar mijn mening zeker een goede toevoeging op de normale rijlessen, omdat je dingen als kijkgedrag en situatie herkenning prima achter de computer kan leren."

 RijschoolPro.nl - Online rijlessen oplossing voor lesverbod

Ga terug